Oppblåsbar redningsvest

Vedlikehold


Din oppblåsbare redningsvest inneholder en utløser som består av en Co2 sylinder og en Cellulose-tablett, samt en oppblåsbar lunge. Det er svært viktig for både din sikkerhet og vestens levetid at disse blir vedlikeholdt.

VIKTIG - husk å sjekke før hver bruk:
dato på cellulosetablett + at patronen sitter godt i!

Det er kun Cellulose tabletten som er "ferskvare" og krever hyppig bytte! Co2 sylinderen byttes ved bruk eller skade. Les mer om vedlikehold under.


Sesongen over?

Husk at en oppblåsbar redningsvest må lagres tørt og med stabil temperatur for å sikre at den ikke løser seg ut ila vinteren. Vi anbefaler deg å åpne vesten og sikre at den tørker godt, sjekke at den ikke har fått noen skader ila sommeren, og sørge for at den lagres gjennomvinteren på et tørt sted!

Da sikrer du holdbarheten på vesten og er klar for en trygg sesong også neste år.

Når må jeg bytte cellulosetablett?

Cellulose tabletten har begrenset levetid på maks 3 år som påvirkes av produksjonsdato og ikke minst bruk og lagring. 

Både fukt og at tabletten er gammel kan medføre at den oppblåsbare redningsvesten ikke løser seg ut som den skal. Regatta anbefaler å skifte Cellulose-tablett hvert år for å sikre at den er i god stand og ikke påvirket av f.eks fuktig lagring eller bruk. 


Hvilken Cellulosetablett har jeg? 
Det finnes to ulike tabletter avhengig av hvilken vest man har - og holdbarhetsdatoen er merket på to ulike måter:

Regatta-cell-UM.jpg

United Moulders (UML)
Cellulose-tabletten er merket med måneden og året den må skiftes (maks levetid ca 3 år). Regatta anbefaler at du skifter tabletten hvert år. Brukt tablett resirkuleres som plast og metall.


Regatta-cell-HR.jpg

Halkey Roberts (HR)
Cellulose-tabletten er merket med produksjonsdag-/ måned og år. Produsenten anbefaler at tabletten skiftes ut senest innen tre år etter datomerkingen. Regatta anbefaler at du skifter tabletten hvert år. Brukt tablett resirkuleres som plast.Når må jeg bytte Co2 sylinder?

Regatta-cartridge.jpg

Co2 sylinderen må skiftes når vesten er utløst eller ved skade/defekt. 

Sylinderen inspiseres visuelt med fokus på skader/slitasje som for eksempel perforert topp, synlig irr/rust o.l. Totalvekten skal stemme med angitt gram merket på sylinderen, dette kan kontrolleres med en brev-/kjøkkenvekt. Co2 sylinderen har ingen utløpsdato. Brukt sylinder resirkuleres gjennom glass/metall gjenvinning.

Veiledning video

NorthSafe med UM-utløser / glidelås
Se hvordan du resetter en oppblåsbar redningsvest type Regatta Northsafe med UML utløser: bytte av patron, tablett og pakking av lungen, glidelåsfeste.
Aquasafe med UM-utløser / borrelås
Se hvordan du resetter en oppblåsbar redningsvest type Regatta Aquasafe med UML utløser: bytte av patron, låseklips, tablett og pakking av lungen, borrelåsfeste.
Freesafe med HR-utløser / borrelås
Se hvordan du resetter en oppblåsbar redningsvest type Regatta Freesafe med HR utløser: bytte av patron, låseklips, tablett og pakking av lungen, borrelåsfeste.
MERK: nyere modeller av Freesafe har utløser fra UM - se video av Aquasafe for skifte av tablett på denne.
FeelSafe med manuell utløser
Se hvordan du resetter en manuell oppblåsbar redningsvest type Regatta FeelSafe: bytte av patron, låseklips og pakking av lungen.Lunge


Det er viktig å sjekke at lungen ikke har hull eller skader. Dette anbefales å gjøre med jevne mellomrom avhengig av aktivitet/bruk. Blås opp lungen manuelt - pakk ut vesten og benytt det røde munnstykket.

Inflatable-lung.jpg


La vesten ligge oppblåst et døgn og sjekk at ikke noe luft har lekt ut. Slipp luften ut via munnstykket ved å presse ned den svarte ventilen på toppen av munnstykket, og pakk vesten i henhold til instruksjoner.

Du kan også oppsøke en forhandler eller maritim servicestasjon som kan gjøre dette for deg, eventuellt at de henviser deg til steder som tilbyr denne servicen.

Hvilken utløsermekanisme har jeg?

Vi benytter flere ulike utløsermekanismer i de ulike modellene våre. Åpne vesten din og se hvilken utløsermekanisme du har i forhold til beskrivelsene under. 


Regatta-utloser-UML-MK5.jpg

MK5 UTLØSER/ UML 
24 gr.sylinder med HR/ UM klips + cellulose tablett UM 
33gr.sylinder med HR/ UM klips + cellulose tablett UMRegatta-utloser-UML-MK2-PRO.jpg

MK2 PRO UTLØSER/ UML
33gr.sylinder med HR/ UM klips+ cellulose tablett UM
60gr.sylinder+ cellulose tablett UM


Regatta-utloser_HR-PRO1F.jpg

PRO 1F UTLØSER / HR
33gr.sylinder m/baoynett HR/ klip, cellulose tablett HR
60gr.sylinder m/ bayonett + cellulose tablett HR


Regatta-utloser_HR-Alpha.jpg

ALPHA UTLØSER / HR
24gr.sylinder med HR/ UM klips + cellulose tablett HR 
33gr.sylinder med HR/ UM klips + cellulose tablett HR
60gr.sylinder med HR alpha klips + cellulose tablett HR


HR V85000.png

V85000 UTLØSER / HR
33gr.sylinder med HR/ UM klips + cellulose tablett HR


Vaskeanvisning


symbols.pngVaske oppblåsbar redningsvest
Skyll vesten i ferskvann, spesielt hvis den brukes i saltvann. Dersom det kommer olje, skitt eller avfallstoffer på vesten, kan den vaskes i mildt såpevann. Fjern tablett-holderen og tabletten først. La vesten luft tørke før den pakkes på nytt, men påse at den ikke tørkes i meget varme rom eller direkte på varmekilder. Viktig at tablett-holderen og tabletten blir montert i vesten først, og deretter gass-cylinderen. Vesten pakkes til bruk, husk å brette lungen på plass, ikke rulle.

Vaske flyte-vester /jakker /dresser og redningsvester (ikke oppblåsbare)
Skyll produktet i ferskvann, spesielt hvis den er blitt utsatt for saltvann. Finvask med Milo. Vask separat med innsiden ut. Lukk alle glide- og borrelåser. Ikke bruk vaskemidler med blekemiddel. Ikke bruk skyllemiddel. Ikke legg i bløt. Må ikke sentrifugeres. Bruk ikke tørketrommel. Må ikke strykes. Må ikke renses.

Regatta

Størrelsesguide

regatta-size-matrix-2017.png

Klikk på tabellen for større visning (åpner i nytt vindu/fane)

Last ned størrelsesguiden som PDF

Garanti og reklamasjoner

Regatta-produktene har garanti mot produksjons- og materialfeil. Dersom en mangel i produktet oppstår pga. en produksjonsfeil vil dette om mulig bli reparert eller erstattet. Garantien dekker ikke skader forårsaket av feil bruk, uaktsomhet, normal slitasje, eller naturlig nedbrytning av farger og materiale etter langvarig bruk. 

Det er viktig at du som kunde henvender deg til forhandler/butikk hvor varen ble kjøpt. Disse vil da kunne ta dialogen direkte med Regatta.

Produktet vil bli reparert eller erstattet avhengig av reklamasjonens karakter. Ved reklamasjoner som faller under garantien vil Regatta gjøre dette uten krav om vederlag. Dersom produktet ikke lar seg reparere vil Regatta erstatte dette såfremt vi har et likt produkt tilgjengelig.

For produkter som faller inn under Regattas garanti eller vanlige reklamasjoner i henhold til forbrukerkjøpsloven, vil behandlingstiden være maks 14 dager fra vi mottar produktet og til vi returnerer det.

Skader som ikke dekkes av garantien kan evt. repareres mot et vederlag, og returneres mot fraktkostnader. Kontakt oss.


Kun for forhandler:

Vennlig kontakt office@regatta.no for vurdering av reklamasjon før innsending av reklamasjonsskjema.

RETURSKJEMA 1.pdfStandarder

Klassifiseringer og flyteevne

regatta_newton_piktogram.png

Flyteevne måles i newton (N)
For å klassifisere oppdriftesevnen til forskjellige redningsvester og flytehjelpemidler blir betegnelsen newton (N) brukt. 1 kg = 9,81N. Dette er en indikasjon på oppdrift. Vekten av kroppen i vann er langt fra vekten på land. Behovet for oppdrift er derfor ikke tilsvarende kroppsvekten i kg. Et produkt med 50N oppdrift er tilstrekkelig til å holde en voksen person flytende.

50N ISO 12402-5 / EN 393
Flytevester, flytejakker og flytedrakter. Gir en loddrett flytestilling. Kun for svømmedyktige, brukes i beskyttede farvann, med hjelp i nærheten.

100N ISO 12402-4 / EN 395
Redningsvester med sikkerhetsfarge og refleks. Skal normalt kunne snu en person til ryggstilling. Personer som ikke kan svømme skal alltid bruke redningsvest.

150N ISO 12402-3 / EN 396
Oppblåsbare redningsvester. Kystfarvann og offshore sammen med klær mot dårlig vær. Egner seg ikke hvis man bruker tungt verktøy eller utstyr.

275N ISO 12402-2 / EN 399
Oppblåsbare redningsvester til bruk offshore, skip og industri med ekstreme forhold. Kan brukes sammen med solide verneklær, de fleste overlevningsdrakter og sikkerhetssele.

Godkjennelser og sertifiseringer

Godkjennelser

CE (Communauté Européenne) 
Det synlige bevis på at et produkt oppfyller kravene som er fastsatt i ett eller flere av direktivene. CE-merket er en deklarasjon på at produsenten eller dennes representant garanterer at alle krav som stilles til produktet i det aktuelle direktivet er oppfylt.


CEN (The Committee of European Norms)
Etablerer standarder for varer som omsettes i medlemslandene, herunder ISO- og EN-godkjennelsene. 


SOLAS (International Convention for the Safety of Life at Sea)
Regulerer forholdene i shipping, skipsbygging og handel som fremmer sikkerhet til sjøs. Rattmerket er det europeiske maritime direktivets symbol på at et produkt og produksjonssted oppfyller solas krav. 


IMO (International Maritime Organization)
Ansvarlig for tiltak for å bedre sikkerheten for internasjonal skipsfart.


Småbåtloven

Påbud om bruk av flyteutstyr


Påbud om bruk av flyteutstyr i småbåt


Dette er et utdrag - les mer om påbudet her: Sjøfartsdirektoratets veilednings-sider.


Lov om fritids- og småbåter Småbåtloven 

"I fritidsbåt med lengde mindre enn åtte meter skal alle ha på seg egnet flyteutstyr 

- ved utendørs opphold i båten 

- når båten er i fart." 

Les hele lovteksten her: Småbåtloven


Forskrift om flyteutstyr om bord på fritidsfartøy
"Flyteutstyr er redningsvest, flytevest, flyteplagg, oppstigningsvest og annet personlig utstyr til å holde en person flytende. Flyteutstyr skal være godkjent av Sjøfartsdirektoratet eller annen navngitt offentlig myndighet, typegodkjent ihht Sjøsikkerhetskonvensjonen, eller produsert og varedeklarert av produsent eller importør etter anerkjente normer fastsatt i samsvar med CEN eller ISO standard. Flyteutstyret skal være varig merket, slik at godkjenningen, typegodkjenningen eller varedeklarasjonen vises på flyteutstyret."
Les hele lovteksten her: Forskrift om flyteutstyr

Meld deg på nyhetsbrev
Meld deg på vårt
Nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta siste nytt og kampanjer.
Meld meg på
Er du forhandler?
Meld deg på nyhetsbrevet her.