Oppblåsbar redningsvest

Vedlikehold


Din oppblåsbare redningsvest inneholder en utløser som består av en Co2 sylinder og en Cellulose-tablett, samt en oppblåsbar lunge. Det er svært viktig for både din sikkerhet og vestens levetid at disse blir vedlikeholdt.

VIKTIG - husk å sjekke før hver bruk:
dato på cellulosetablett + at patronen sitter godt i!

Det er kun Cellulose tabletten som er "ferskvare" og krever hyppig bytte! Co2 sylinderen byttes ved bruk eller skade. Les mer om vedlikehold under.


Sesongen over?

Husk at en oppblåsbar redningsvest må lagres tørt og med stabil temperatur for å sikre at den ikke løser seg ut ila vinteren. Vi anbefaler deg å åpne vesten og sikre at den tørker godt, sjekke at den ikke har fått noen skader ila sommeren, og sørge for at den lagres gjennomvinteren på et tørt sted!

Da sikrer du holdbarheten på vesten og er klar for en trygg sesong også neste år.

Når må jeg bytte cellulosetablett?

Cellulose tabletten har begrenset levetid på maks 3 år som påvirkes av produksjonsdato og ikke minst bruk og lagring. 

Både fukt og at tabletten er gammel kan medføre at den oppblåsbare redningsvesten ikke løser seg ut som den skal. Regatta anbefaler å skifte Cellulose-tablett hvert år for å sikre at den er i god stand og ikke påvirket av f.eks fuktig lagring eller bruk. 


Hvilken Cellulosetablett har jeg? 
Det finnes to ulike tabletter avhengig av hvilken vest man har - og holdbarhetsdatoen er merket på to ulike måter:

Regatta-cell-UM.jpg

United Moulders (UML)
Cellulose-tabletten er merket med måneden og året den må skiftes (maks levetid ca 3 år). Regatta anbefaler at du skifter tabletten hvert år. Brukt tablett resirkuleres som plast og metall.


Regatta-cell-HR.jpg

Halkey Roberts (HR)
Cellulose-tabletten er merket med produksjonsdag-/ måned og år. Produsenten anbefaler at tabletten skiftes ut senest innen tre år etter datomerkingen. Regatta anbefaler at du skifter tabletten hvert år. Brukt tablett resirkuleres som plast.Når må jeg bytte Co2 sylinder?

Regatta-cartridge.jpg

Co2 sylinderen må skiftes når vesten er utløst eller ved skade/defekt. 

Sylinderen inspiseres visuelt med fokus på skader/slitasje som for eksempel perforert topp, synlig irr/rust o.l. Totalvekten skal stemme med angitt gram merket på sylinderen, dette kan kontrolleres med en brev-/kjøkkenvekt. Co2 sylinderen har ingen utløpsdato. Brukt sylinder resirkuleres gjennom glass/metall gjenvinning.

Veiledning video

NorthSafe med UM-utløser / glidelås
Se hvordan du resetter en oppblåsbar redningsvest type Regatta Northsafe med UML utløser: bytte av patron, tablett og pakking av lungen, glidelåsfeste.
Aquasafe med UM-utløser / borrelås
Se hvordan du resetter en oppblåsbar redningsvest type Regatta Aquasafe med UML utløser: bytte av patron, låseklips, tablett og pakking av lungen, borrelåsfeste.
Freesafe med HR-utløser / borrelås
Se hvordan du resetter en oppblåsbar redningsvest type Regatta Freesafe med HR utløser: bytte av patron, låseklips, tablett og pakking av lungen, borrelåsfeste.
MERK: nyere modeller av Freesafe har utløser fra UM - se video av Aquasafe for skifte av tablett på denne.
FeelSafe med manuell utløser
Se hvordan du resetter en manuell oppblåsbar redningsvest type Regatta FeelSafe: bytte av patron, låseklips og pakking av lungen.Lunge


Det er viktig å sjekke at lungen ikke har hull eller skader. Dette anbefales å gjøre med jevne mellomrom avhengig av aktivitet/bruk. Blås opp lungen manuelt - pakk ut vesten og benytt det røde munnstykket.

Inflatable-lung.jpg


La vesten ligge oppblåst et døgn og sjekk at ikke noe luft har lekt ut. Slipp luften ut via munnstykket ved å presse ned den svarte ventilen på toppen av munnstykket, og pakk vesten i henhold til instruksjoner.

Du kan også oppsøke en forhandler eller maritim servicestasjon som kan gjøre dette for deg, eventuellt at de henviser deg til steder som tilbyr denne servicen.

Hvilken utløsermekanisme har jeg?

Vi benytter flere ulike utløsermekanismer i de ulike modellene våre. Åpne vesten din og se hvilken utløsermekanisme du har i forhold til beskrivelsene under. 


Regatta-utloser-UML-MK5.jpg

MK5 UTLØSER/ UML 
24 gr.sylinder med HR/ UM klips + cellulose tablett UM 
33gr.sylinder med HR/ UM klips + cellulose tablett UMRegatta-utloser-UML-MK2-PRO.jpg

MK2 PRO UTLØSER/ UML
33gr.sylinder med HR/ UM klips+ cellulose tablett UM
60gr.sylinder+ cellulose tablett UM


Regatta-utloser_HR-PRO1F.jpg

PRO 1F UTLØSER / HR
33gr.sylinder m/baoynett HR/ klip, cellulose tablett HR
60gr.sylinder m/ bayonett + cellulose tablett HR


Regatta-utloser_HR-Alpha.jpg

ALPHA UTLØSER / HR
24gr.sylinder med HR/ UM klips + cellulose tablett HR 
33gr.sylinder med HR/ UM klips + cellulose tablett HR
60gr.sylinder med HR alpha klips + cellulose tablett HR


HR V85000.png

V85000 UTLØSER / HR
33gr.sylinder med HR/ UM klips + cellulose tablett HR


Meld deg på nyhetsbrev
Meld deg på vårt
Nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta siste nytt og kampanjer.
Meld meg på
Er du forhandler?
Meld deg på nyhetsbrevet her.