#safetymadevisible

Husk refleks nå når mørket faller på!


Synlighet er en nøkkelfaktor også ved ferdsel på og ved sjøen!

Nå tar Regatta synlighet et steg videre!


Regatta AS har gjennom mer enn 60 år utviklet flyte- og redningsprodukter for både proff og fritidsmarkedet. Våre produkter har vært banebrytende på flere områder, og vi har alltid fokusert på sikkerhet, komfort og brukervennlighet slik at produktene faktisk blir brukt og kan utgjøre en forskjell om ulykken er ute.

Med de nye Regatta RS padle- og seilervestene og den nye Explorer Vest introduserer Regatta enda et nytt element inn i kategorien flyte- og sikkerhetsbekledning: retro-reflektivt yttermateriale!

Regatta + Redningsselskapet

_AFH3888 low res.jpg

Regatta RS Action Explorer (Foto: Tony Hall)


Regatta og Redningsselskapet har i tett samarbeid med mannskaper på Redningsskøytene utviklet en helt ny serie vester, spesielt designet for vannsport. 

Vestene er konstruert for å gi størst mulig komfort, synlighet og sikkerhet på sjøen. De har en kraftig signalfarge og markante refleksfelter. Feste for blinkene lys både foran og bak. Lysene kan kjøpes til. Alt for at du skal kunne være mest mulig synlig til havs. De nye Regatta RS Explorer-vestene finnes både som kajakk- og seilervest til voksne og barn.

Regatta Explorer

Regatta Explorer flytevest med reflekterende ytterstoffRegatta Explorer flytevest med reflekterende ytterstoff

Regatta Explorer med og uten refleksjon (Foto: Tony Hall)


50N flytevest i heldekkende retro-reflektivt materiale - lys grå i vanlig lys, refleksvest i mørket.

Regatta Explorer er lett og behagelig og i et klassisk design, og kombinerer kvaliteten vi setter pris på ved fritidsklær, med en diskret trygghet i det innebygde flytematerialet som i også beskytter mot nedkjøling i en nødssituasjon.

Vesten er et godkjent flyteplagg ihht påbudet.

Designpris

For Explorer vest ble Regatta AS nominert til DAME Design Award for 2015, en designpris som deles ut under METSTrade i Amsterdam (Marine Equipment Trade Show).

Dette er en av verdens største marine utstyrsmesser, og samler rundt 1400 utstillere og er et sentralt møtested for bransjen. Og hvert år arrangeres det ulike konferanser, seremonier og kåringer - blant annet DAME Award.


Regatta ble plukket ut av juryen og hedret med "Special Mention 2015", som la vekt på innovasjon og komfort:

"Regatta emphasises the safety importance of using a completely retro-reflective cloth on this 50N buoyancy device, meaning extremely high visibility at night when any light is present.

The Jury was equally impressed that the EXPLORER looked and felt very much like normal shore gear, which should greatly encourage its use."

MT_Dame logo.jpg

Funksjonell design

Regattas utvikling av refleks-produktene tar utgangspunkt i at aktiviteten ved og på sjøen er økende; båtsalget er stabilt høyt og spennet i brukergruppene er stort. Alt fra "all time high" interesse for padling til nye typer farkoster med stor motorkraft (RIB båter og vannscootere) kan være med å øke risikobildet - noe vi også dessverre har sett gjennom tragiske ulykker de senere årene.

Om man skal inn leia i en lettbåt eller padle i skumringen så er det viktigste at andre som ferdes på sjøen faktisk ser deg. Om man faller i vannet en kveld på brygga eller er ute for ulykke i skjærgården så øker sjansen for et positivt utfall med hvor synlig man er.

Og om redningsmannskaper eller andre trenger å finne deg så må man være synlig!

I tillegg viser Norsk Folkehjelps statistikk at de fleste ulykkene, over 50 prosent, skjer ved fall fra land eller brygge.


Dette viser behovet for funksjonelle flyteprodukter som folk faktisk vil ha på seg og bruke - både i båten og på land!


Action Explorer Reflective

Action Explorer er Regattas allsidige padle- og aktivitetsvest, og som f.eks padler er man en "myk" trafikant på vannet og er avhengig av at andre ser deg. Derfor vil Action Explorer Reflective være tilgjengelig fra 2017, i et begrenset opplag.

Action-Explorer_reflective_front.jpg

Foto: Tony Hall

Feelsafe Reflective

Feelsafe er Regattas oppdaterte versjon av klassikeren Compactsafe som kom i 1999. Dette er en manuell oppblåsbar vest som festes rundt livet som en "rumpetaske". Vesten bel opprinnelig utviklet for aktive roere som trengte en vest som de kunne aktivere i nødstilfeller - men som også kunne tåle å havne i vannet. Vesten tar ekstremt lite plass, og kan brukes til alt fra roing og padling, via fiske i sjø eller elv, og til de som ønsker en minst mulig vest i snekka eller båten. Tilgjengelig fra våren 2017.

Front-reflecting-wet.jpg

Foto: Tony Hall

Regatta Explorer

Regatta Explorer sørger for ekstrem synlighet i tillegg til å være et funksjonelt og ikke minst komfortabelt plagg som kan brukes i de fleste situasjoner.

Vesten ser ut som en vanlig boblevest, er komfortabel som et fritidsplagg, og den flyter.

Vestens design og konstruksjon vil gjøre at man kan benytte den fra man går ut døren hjemme og til man er ute i båten eller ferdes ved vannet.

Og det termiske flytestoffet beskytter også mot hypotermi om man skulle havne i vannet.

Regatta Explorer vil kunne erstatte det tradisjonelle ytterplagget ditt, og dermed sikre at du hele tiden har på seg sikkerhetsproduktet, og dermed minimere den risikoen som er tilstede ved all ferdsel på brygga, ved fortøyning osv. Mange av ulykkene som finner sted skjer i slike situasjoner der man vurderer risikobildet som lavt og dermed ikke er forberedt.

Bruk vest - og refleks!