Jorunn Nilsens historie

Reddet min manns liv

Jorunn Oddlaug er gift med Jørgen Nilsen. I februar 2018 hadde Jørgen en veldig skremmende episode, og da var det takket være flyteelementene i Fisherman-buksa at han overlevde. 


I det han skulle gå i land fra fisket, falt ha ned mellom båt og kai. Ingen så at han falt, men etter en stund begynte de å lure på hvor han var - og da kunne de ikke se han noen steder. Mannen min fortalte meg at han fløt opp til overflaten med en gang, og fikk lagt seg på rygg for å padle med armer og bein. Han padlet i retning mot der han visste at det var mulig å komme seg i land, og når han kom seg opp var han 60-70 meter fra kaia hvor han falt. 

Regatta_Fisherman_1.jpg

Jeg er så takknemlig for at mannen min bruker Fisherman oljehyre når han er på fiske. 


Når han kom hjem var han så nedkjølt at han ikke klarte å få av seg klærne uten hjelp, og det var ganske skremmende før jeg fikk han skikkelig opptint igjen. Vi bor i Nord-Norge, med kald sjø og mye vind. 


Om Jørgen hadde brukt vanlig oljehyre eller termodress, er ikke det sikkert at han hadde klart å komme seg de 60-70 meterene i vannet, for å komme seg i land. Er uhellet ute, og du er iført klær som verken flyter eller holder deg varm, bruker du opp alle kreftene på å holde deg flytende og unngå hypertermi. Fisherman gjør at man holder seg flytende og dermed kan bruke alle krefter på å komme seg i sikkerhet eller varsle. 

 

Regatta_Fisherman_1_Jorunn-Nilsen.jpg


Meld deg på nyhetsbrev
Meld deg på vårt
Nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta siste nytt og kampanjer.
Meld meg på
Er du forhandler?
Meld deg på nyhetsbrevet her.