Vedlikehold

For at ditt produkt skal ha så lang levetid som mulig og beholde kvaliteten er det viktig med vedlikehold. Noen produkter krever mer. De oppblåsbare redningsvestene består av komponenter som krever kontroll og utskiftning i tillegg til riktig pleie, vask og oppbevaring.

Under finner du all informasjon for å sørge for at ditt produkt blir vedlikeholdt på best mulig måte. Regatta anbefaler alle å sette seg inn i hva ditt produkt består av, for å sørge for å ivareta verdien og sikkerheten som produktene skal gi.



Årlig
Hvert år bør du blåse opp vesten via munnstykket og la den ligge over natten. Du må også sjekke for skader på vest, Co2 sylinderens vekt og utløpsdato på Cellulose-tablett.
Før bruk
Før bruk bør du åpne vesten, se etter skader, sørge for at Co2 sylinderen er godt skrudd fast og utløpsdato på Cellulose-tablett.
Hvert 3. år
Cellulose-tabletten har en levetid på maks 3 år. Det betyr at dersom man skal være sikker på at vesten fungerer slik den skal, må tabletten byttes, minst hvert tredje år.

Hva kan du om vedlikehold?

Inni en oppblåsbar redningsvest


Det er viktig å sjekke at lungen ikke har hull eller skader. Dette anbefales å gjøre med jevne mellomrom avhengig av aktivitet/bruk. Blås opp lungen manuelt - pakk ut vesten og benytt det røde munnstykket.



Regatta-inni-vesten.png

Vedlikehold

Hvilken utløser har du?

MK5 / UML
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 24 g/33 g/60 g Cellulosetablett UML.
MK2 PRO SENSOR / UML
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 24 g/33 g/60 g Cellulosetablett UML.
PRO SENSOR ELITE / UML
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 24 g/33 g/60 g Cellulosetablett UML.
MIKRO OG MINI MANUAL / UML
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 24 g / 33 g Cellulosetablett UML.
PRO F1 / HR
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 60 g - med bajonett kobling Cellulosetablett HR.
V85000 / HR
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 24 g/33 g/60 g Cellulosetablett HR.
ALPHA / HR
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 24 g/33 g/60 g Cellulosetablett HR.
840 MANUAL / HR
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 24 g/ 33 g Cellulosetablett HR.

Hvordan kontrollere og og bytte deler

Regatta Marinesafe - med Pro Sensor Elite UML Utløser
I filmen får du se hvordan du enkelt kan åpne, kontrollere og bytte komponentene i denne vesten. Vesten i filmen har utløser Pro Sensor Elite UML Utløser, men den kan også ha MK5 UML utløser - se Regatta Aquasafe film.

Regatta Aquasafe Junior - med MK5 UML Utløser
I filmen får du se hvordan du enkelt kan åpne, kontrollere og bytte komponentene i denne vesten. Vesten i filmen har utløser MK5 UML.



Regatta Xsafe - med MK2 Pro Sensor UML Utløser
I filmen får du se hvordan du enkelt kan åpne, kontrollere og bytte komponentene i denne vesten. Vesten i filmen har utløser MK2 Pro Sensor UML.



Regatta Childsafe - med Alpha HR Utløser
I filmen får du se hvordan du enkelt kan åpne, kontrollere og bytte komponentene i denne vesten. Vesten i filmen har utløser Alpha HR.


Når må jeg bytte cellulosetablett?


Cellulose tabletten har begrenset levetid på maks 3 år som påvirkes av produksjonsdato og ikke minst bruk og lagring. 

Både fukt og at tabletten er gammel kan medføre at den oppblåsbare redningsvesten ikke løser seg ut som den skal. Regatta anbefaler å skifte Cellulose-tablett hvert år for å sikre at den er i god stand og ikke påvirket av f.eks fuktig lagring eller bruk. 


Hvilken Cellulosetablett har jeg? 
Det finnes to ulike tabletter avhengig av hvilken vest man har - og holdbarhetsdatoen er merket på to ulike måter:

Regatta-cell-UM.jpg

United Moulders (UML)
Cellulose-tabletten er merket med måneden og året den må skiftes (maks levetid ca 3 år). Regatta anbefaler at du skifter tabletten hvert år. Brukt tablett resirkuleres som plast og metall.


Regatta-cell-HR.jpg

Halkey Roberts (HR)
Cellulose-tabletten er merket med produksjonsdag-/ måned og år. Produsenten anbefaler at tabletten skiftes ut senest innen tre år etter datomerkingen. Regatta anbefaler at du skifter tabletten hvert år. Brukt tablett resirkuleres som plast.





Når må jeg bytte Co2 sylinder?


Regatta-cartridge.jpg

Co2 sylinderen må skiftes når vesten er utløst eller ved skade/defekt. 

Sylinderen inspiseres visuelt med fokus på skader/slitasje som for eksempel perforert topp, synlig irr/rust o.l. Totalvekten skal stemme med angitt gram merket på sylinderen, dette kan kontrolleres med en brev-/kjøkkenvekt. Co2 sylinderen har ingen utløpsdato. Brukt sylinder resirkuleres gjennom glass/metall gjenvinning.

Oppblåsbar redningsvest

Nyttige tips

- Ved tømming av luft i lungen etter den årlige sjekken - bruk hetten på blåsemunnstykket. Vend hetten opp ned og plasser den på røret der luften kommer ut. Luften vil kjapt sive ut. 

- Lær deg å bruke den oppblåsbare vesten. Finn ut hvordan vesten fungerer ved å teste den i vann. Dette vil gjøre deg mer sikker i en nødsituasjon.

- Merk at du kan alltid bruke den manualle utløseren for å løse ut lungen. 

- Bruk aldri klær utenpå vesten. 

- Prøv aldri å reparere vesten selv, ta kontakt med servicestasjon. 

Veiledning video

NorthSafe med UM-utløser / glidelås
Se hvordan du resetter en oppblåsbar redningsvest type Regatta Northsafe med UML utløser: bytte av patron, tablett og pakking av lungen, glidelåsfeste.
Aquasafe med UM-utløser / borrelås
Se hvordan du resetter en oppblåsbar redningsvest type Regatta Aquasafe med UML utløser: bytte av patron, låseklips, tablett og pakking av lungen, borrelåsfeste.
Freesafe med HR-utløser / borrelås
Se hvordan du resetter en oppblåsbar redningsvest type Regatta Freesafe med HR utløser: bytte av patron, låseklips, tablett og pakking av lungen, borrelåsfeste.
MERK: nyere modeller av Freesafe har utløser fra UM - se video av Aquasafe for skifte av tablett på denne.
FeelSafe med manuell utløser
Se hvordan du resetter en manuell oppblåsbar redningsvest type Regatta FeelSafe: bytte av patron, låseklips og pakking av lungen.
Meld deg på nyhetsbrev
Meld deg på vårt
Nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta siste nytt og kampanjer.
Meld meg på
Er du forhandler?
Meld deg på nyhetsbrevet her.